Step By Step Urus, Bina, dan Optimize Strategi Pemasaran Bina Rumah

Formula dalam kelas ini telah terbukti melahirkan ramai kontraktor rumah yang berjaya, konsisten dan paling penting membina empayar bisnes dari kosong

2000+

STUDENT ONLINE

10

CHAPTER PELAJARAN

1

BONUS CHAPTER

Sertai kelas bina rumah terbesar di malaysia

Baru nak mula belajar bina rumah? Dah lama jadi kontraktor tapi asyik rugi? Kene tipu dengan supplier? Semua ini akan saya dedahkan secara eksklusif dalam program ini

“Pocket Rocket Construction ni sangat Bagus Pengisiannya Bagi Yang Tiada Asas Ilmu Pembinaan"

“Pocket Rocket Construction ni sangat bagus pengisiannya bagi orang yang tiada asas ilmu pembinaan. Ia lebih kepada pengurusan projek dengan lebih teratur dan memberi formula untuk mengenali mereka yang bekerja dengan kita sehingga rumah siap. Saya datang kursus ini, hanya nak bina rumah sendiri sahaja, tapi En Wan cerita seolah olah saya pun boleh jadi kontraktor bina rumah”

Datuk Jaiz Ahmad

Pengusaha Kilang Cetak Buku, Peserta Kursus Pocket Rocket Siri 6

  • Kenapa jadi kontraktor bina rumah?
  • Tak ape ke tak da basic bina rumah ?
  • Pengalaman En Wan dari Student Islamic Finance, UM menjadi Kontraktor Bina Rumah
  • Boleh ke Rambo/ bidang terjun je jadi kontaktor ni ?
  • Siapa yang paling ramai terlibat dalam industri ini?
  • Pengalaman Kerja dengan Bangla dari Kuli Menjadi Tokey
  • Quiz untuk ke Chapter seterusnya
  • Apa yang perlu di rancang dalam 5 tahun bila mula bisnes bina rumah ?
  • Teori Planning, Organizing, Leading dan Controlling
  • Jenis syarikat apa yang sesuai untuk kontraktor bina rumah ini?
  • Betul ke kontraktor bina rumah mudah nak saman menyaman?
  • Cara nak buka akaun bank dan pemilihan nama syarikat
  • Berapa modal permulaan dan perlu ke buka ofis terus ?
  • Quiz untuk Ke Chapter Seterusnya
  • Bagaimana nak mohon lessen CIDB ?
  • Cara daftar Kad Hijau Online Tanpa Guna Ejen
  • Cara mudah untuk olah bank statement untuk daftar CIDB
  • Kalau tak da lessen boleh jadi kontraktor bina rumah ke untuk permulaaan ?
  • Bagaimana nak dapatkan pekerja binaan secara sah dan ada permit ?
  • Cara ambil pekerja dengan risiko
  • Quiz untuk ke Chapter seterusnya
  • Bagaimana pengiraan rumah mampu milik ?
  • Cara pengiraan menggunakan harga per kaki dan harga dalam template bill of quantity
  • Ada beza ke harga bina rumah untuk client tunai dan client yang menggunakan pinjaman?
  • Berapa sub kontraktor terlibat dalam pembinaan rumah ?
  • Perlu sub kerja atau bayar gaji harian untuk pekerja ?
  • Bagaimana membeli barangan binaan dengan hardware yang tidak  bagi berhutang ?
  • Quiz untuk ke Chapter seterusnya
  • Asas –asas ilmu bina rumah dan penampilan seorang kontraktor bina rumah
  • Cara memasarkan servis bina rumah kepada pelanggan?
  • Cara online dan cara offline yang berkesan
  • Tutorial FB Ads untuk beginner dan contoh-contoh kontraktor bina rumah berjaya di social media
  • Cara daftar google bisnes untuk carian di Google
  • Apa soalan yang biasa di tanya oleh pelanggan?
  • Macamana kalau pelanggan minta macam-macam desain rumah ?
  • Perlu ambil draftman atau beli desain siap?
  • Apa perlu di lihat semasa lawatan tapak ?
  • Dokumen sebutharga, perjanjian bina rumah dan dokumen invois pertama
  • Quiz untuk ke Chapter  Seterusnya
  • Masuk tapak binaan, checklist apa kena buat
  • Cara mendapatkan air dan eletrik sementara
  • Keselamatan tapak bina dan rumah pekerja
  • Menjaga keharmonian tapak bina dengan jiran sekeliling
  • Apa hak tuan rumah semasa pembinaan di jalankan ?
  • Cara sediakan laporan penyelia tapak
  • Pengawalan Kualiti
  • Item Tambahan ( V.O) jika Tuan Rumah Berubah Fikiran
  • Bagaimana tapak bina di sita oleh pihak Majlis Daerah ?
  • Cara elak kena pau dengan gangster setempat
  •  
  • Masalah kebiasaaan kontraktor bina rumah
  • Pertikaian antara tuan rumah dan kontraktor
  • Proses serah kunci
  • Apa itu DLP / Defect Liablity Period?
  • Bayaran akhir tuan rumah
  • Quiz untuk ke Chapter seterusnya
  • Bagaimana jika pelanggan buat pinjaman bank / kerajaan
  • Apa yang perlu di semak oleh kontraktor
  • Siapa kah yang terlibat dalam pengurusan plan rumah ?
  • Melantik Arkitek, Engineer, dan Lawyer
  • Membuat permohonan plan bangunan ke majlis daerah setempat
  • Progress bayaran oleh pihak bank / kerajaan
  • Penyerahan kunci
  • Quiz untuk ke Chapter seterusnya

Adakah anda dah lama cari kursus macam ni, tapi ?

Daftar Sekarang dan Kesemua Bonus
Bernilai RM1499 Ini Akan Menjadi Milik Anda

Pendedahan Habis Habisan Tentang Dunia Kontraktor Bina Rumah.

Semasa program ini di buat , jumlah kerugian lapuk syarikat saya ( 2015-2017) berjumlah RM 120,000 dek kerana masa saya bermula dulu tiada siapa yang memberi guideline dan kursus secara eklusif seperti ini. Namun anda tidak perlu rugi seperti saya dengan mempelajari dahulu selok belok bisnes kontraktor bina rumah ini.(Nilai Sebenar RM 120,000)

Ilmu Pengurusan Syarikat, Cara daftar Lesen CIDB, Cara Kira-Kira Bina Rumah.

Dari semasa ke semasa akan ada penambahan maklumat baru dalam video training sekiranya terdapat perubahan polisi tentang cara pendaftaran atau perkara-perkara lain.  Bila anda sudah membeli program pocket rocket ini, anda boleh mengakses website bila-bila masa sahaja, di mana jua asalkan ada internet.

Lifetime Updates

Dari semasa ke semasa akan ada penambahan maklumat baru dalam video training sekiranya terdapat perubahan polisi tentang cara pendaftaran atau perkara-perkara lain.  Bila anda sudah membeli program pocket rocket ini, anda boleh mengakses website bila-bila masa sahaja, di mana jua asalkan ada internet.

MEREKA SUDAH BERTINDAK UNTUK MENGEJAR 1JUTA PERTAMA.
ANDA BAGAIMANA?

"Alhamdulillah, jarang dapat seminar yang kongsi luar dalam bidang pembinaan"

MUHAMMAD

Kontraktor, Peserta Kursus Pocket Rocket Siri 6

KENALI TRAINER POKET ROKET CONSTRUCTION

Asssalamualaikum semua , saya Wan Azhan Fauzi, seorang kontraktor bina rumah dan pemaju rumah kecilan sepenuh masa bermula selepas graduasi dalam bidang Kewangan Islam di UM sehingga sekarang (5 Tahun). Saya aktif di media sosial sejak  2 tahun lalu dengan berkongsi tips-tips berkaitan bina rumah, menjadi kontraktor bina rumah, menjadi pemaju rumah kecilan dan lain-lain.

Dari situ, sudah 221 orang menghadiri kelas fizikal Pocket Rocket Construction dan kini sudah hampir 3000 student telah bersama dengan AKRA. Sebahagiannya sudah berjaya menjadi kontraktor bina rumah dan pemaju rumah kecilan.

Saya daH bantu lebih 1000 orang yang NAK JADI KONTRAKTOR BINA RUMAH di Malaysia. Malah, ada yang dapat bina rumah sendiri TANPA PAKAI kontraktor.

Saya juga berkesperimen pada diri sendiri semasa memutuskan untuk masuk dunia kontraktor bina rumah. Saya tiada ilmu pembinaan malah degree dalam kewangan islam. Saya juga mencari-cari sifu yang boleh guide dan bantu saya untuk mengurangkan risiko bisnes pada masa itu. Tahu tak apa yang terjadi pada saya masatu ?

Mahal kan yuran kebodohan saya dalam bidang ini. Tapi semua tu tak menjadi alasan kepada saya untuk berhenti dari bisnes pembinaan. Saya tetap cari pelanggan, siapkan kontrak pembinaan dan dapat untung. Hasil daripada keuntungan yang saya jana, saya dapat beli tanah di kampung untuk buat pemajuan hartanah ( bina rumah dan jual), saya dapat bagi yang terbaik buat anak dan bini dan impian saya untuk lihat orang tua menjejakkan kaki ke tanah suci tercapai.

"YURAN KEBODOHAN SAYA"

Jadi kenapa saya cerita semua ini ?

Mahal kan yuran kebodohan saya dalam bidang ini. Tapi semua tu tak menjadi alasan kepada saya untuk berhenti dari bisnes pembinaan. Saya tetap cari pelanggan, siapkan kontrak pembinaan dan dapat untung. Hasil daripada keuntungan yang saya jana, saya dapat beli tanah di kampung untuk buat pemajuan hartanah ( bina rumah dan jual), saya dapat bagi yang terbaik buat anak dan bini dan impian saya untuk lihat orang tua menjejakkan kaki ke tanah suci tercapai.

RELAX, if there's a will, there’s a way . Kami dah susun siap-siap silibus kelas ini supaya anda TAK PENING, boleh ATUR terus mana nak mula, dan CLOSE DEAL pelangan bina rumah.

Harga yang tak masuk akal ini akan dinaikkan dari semasa ke semasa. Untuk waktu ini, harga kelas;

RM369.00
SAHAJA

atau 3x bayaran RM123.00 dengan

Promosi Harga RM350 Telah Berakhir. Tetapi, Jangan Risau, Nak Dapatkan KOD DISKAUN?

Selepas Waktu Promosi ini, Harga akan Dinaikkan Kepada
RM389.00 (DIBATALKAN)

Harga akan dinaikkan kepada
RM459.00

Kemudian, kembali ke harga asal
RM1499.00

Masih Ragu- Ragu? Ikuti Temubual TV Al-Hijrah
Khas Bersama, Tuan Wan Azhan

Pengasas Poket Roket Construction​

Play Video

Poket Roket
Construction Online

RM1499

RM369

atau 3x bayaran RM123.00 dengan

AKSES UNLIMITED

Poket Roket
Construction Online

RM1499

RM350

AKSES UNLIMITED

Poket Roket
Construction CCD

RM1499

RM350

BATCH 5: Kelas Live Zoom | 9 Pagi - 5 petang

KE MANA SAYA SELEPAS PROGRAM INI???

POKET ROKET DEVELOPMENT

Gabungan 8 Sifu Hartanah Perumahan, Peguam Hartanah & Pemaju Lot Banglo

7 orang SIFU (PEMAJU HARTANAH PERUMAHAN & PEMAJU LOT BANGLO) DAN juga seorang PEGUAM HARTANAH bergabung untuk dedahkan kepada ANDA sebuah ILMU MAHAL yang bernilai RATUSAN RIBU RINGGIT. Ilmu ini tidak di ajar di seminar hartanah biasa-biasa mahupun di institusi pengajian tinggi secara FORMAL.

Poket Roket
Construction

Step By Step Urus, Bina, dan Optimize Strategi Pemasaran Bina Rumah

Poket Roket
Development

Step By Step Pilih, Beli dan Develop Tanah Yang Memberi Pulangan Lumayan

Poket Roket
Revit

KEMAHIRAN REVIT BIM YANG PALING HANGAT DI PASARAN PEKERJAAN HARI INI

Ebook Urus Dan Bina Banglo Idaman

Ebook Pertama yang diterbitkan di bawah pusat latihan AKRA

Kenapa Warga Asing Selalu Dapat Job Reno Rumah? Lesen Pun Tiada!
Nafizil Napi
CEO Nafas Maju Sdn Bhd

Saya Sudah Membuat Pembayaran, Apa Langkah Seterusnya?

Setelah bayaran anda telah disahkan. Anda akan terima emel akses ke laman keahlian anda kemudian anda boleh terus memulakan pembelajaran!

Sistem ini bukan seperti sistem lain yang memerlukan anda untuk membayar setiap bulan. Bayaran hanya sekali sahaja untuk akses seumur hidup.

Kesemua video training ini dapat ditonton di laman akses membership di akra.my yang akan diberi kepada anda setelah anda buat bayaran. Anda boleh menontonnya pada bila-bila masa dan tontotnnya berulang kali menggunakan komputer, laptop dan juga mobile phone anda.

Tidak, atas sebab untuk melindungi kandungan video ini agar ia kekal terpelihara. Video training hanya dapat ditonton melalui website akra.my  sahaja.

Boleh. Anda dibenarkan untuk berkongsi akses membership anda kepada staff untuk tonton video training dalam website.

Tiada tempoh masa. Anda boleh tonton video di mana-mana dan pada bila-bila masa yang anda suka.

AKADEMI KONTRAKTOR BINA
RUMAH DAN PEMAJU KECILAN

© AKADEMI KONTRAKTOR BINA RUMAH DAN PEMAJU KECILAN | www.akra.my